| |     latinica | english  
Насловна
Пројекти за дијаспору

 Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње за 2014. годину

Предмет конкурса је: финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње којима се подржавају преводи репрезентативних дела српске књижевности на стране језике, односно културне делатности Срба у иностранству. Остале детаље конкурса можете погледати овде.

За додатне информације у вези конкурса у Министарству Културе и информисања заинтересовани могу да контактирају Младена Весковића на мејл: mladen.veskovic@kultura.gov.rs

 

Усавршавање студената и постдипломаца Републике Србије- обављање стручне праксе у земљи и иностранству

У складу са нашим настојањима да унапредимо стручно усавршавање студената и постдипломаца Републике Србије, усвојен је нови Правилник, којим се уређују услови и оквир за обављање стручне праксе у земљи и иностранству под окриљем Министарства спољних послова.

Стручна пракса у Министарству спољних послова је део посебног Програма стручног усавршавања и оспособљавања, који за сваку годину доноси министар спољних послова. Спроводи се према потребама и могућностима Министарства спољних послова, сходно предлозима организационих јединица и дипломатско-конзуларних представништва Р. Србије, и подразумева непосредно упознавање са пословима из делокруга Министарства и државне управе. За више детаља погледајте овде.


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали