| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00 часоова
Конзуларно оделење(рад са странкама):10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Стр.Ремус 4
30194 Темишвар, О.П.5
Румунијаa
Телефон:   + 40256 / 490-268, 490-334 Локација/Мапа                       
                  + 40256 / 493-467 Конзуларна надлежност
Факс:         + 40256 / 490-425 Почасни конзули

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Веб сајт: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Конкурс Министарства културе и информисања

Министарство културе и информисања Републике Србије објавило је конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2019.години, који је отворен до 01.марта 2019.године.


Више о овоме можете наћи на следећем линку.


Обавештење о ТВ каналу РТС СВЕТ

Обавештавамо да је, након писма генералног конзула извршном директору компаније RCS&RDS - DIGI (господин Valentin Popoviciu) и разговора са овлашћеним представником исте компаније за Генерални конзулат Републике Србије у Темишвару, као и више интервенција руководства Савеза Срба у Румунији, програм Радио-телевизије Србије поново доступан свим заинтересованим корисницима на мрежи овог кабловског оператера од 31. децембра 2018. године.
С обзиром да, од 13. децембра 2018. године, Радио-телевизија Србије свој програм емитује искључиво у HD формату, канал РТС СВЕТ је код кабловског оператера DIGI премештен из групе аналогних канала у групу канала са HD резолуцијом. Због наведене техничке промене, од 31. децембра, сви корисници који поседују нове ТВ пријемнике у HD резолуцији, као и они који имају старије моделе телевизора, али сигнал кабловске телевизије примају преко HD декодера компаније DIGI (decoder DIGI TV CATV HD), канал РТС СВЕТ HD могу наставити да прате без икакве промене, уз евентуално поновно скенирање канала. Међутим, корисници који поседују старе ТВ пријемнике и кабловски сигнал примају преко аналогног декодера, неопходно је да код кабловског оператера DIGI исти замене за HD декодер, чије се изнајмљивање додатно плаћа око 5 леја месечно.


Седница Скупштине Еврорегионалне сарадње Дунав-Криш-Мориш-Тиса, Темишвар, 28. новембар 2018. године

У свечаној сали Жупанијског савета у Темишвару, 28. новембра 2018. одржана је седница Скупштине Еврорегионалне сарадње Дунав-Криш-Мориш-Тиса (ДКМТ), којом је председавао председник Савета Жупаније Тимиш Калин Добра. Седници је у име Покрајинске владе присуствовао помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић, који је и национални координатора ДКМТ-а за Србију.
На седници су представљени концепти пројеката „Темишвар 2021-Европска престоница културе“ и „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ коју су изложили представници фондација из Темишвара и Новог Сада.
У оквиру извештаја у вези са пројектним активностима Еврорегионалне развојне агенције ДКМТ, презентован је пројекат „Разнобојна сарадња“, чији је циљ унапређење културног туризма у прекограничном подручју. Пројекат обухвата погранично подручје Мађарске и Србије, а подразумева отварање српског културног центра у Морахалому, чији су радови у завршној фази и мађарског културног центра на Палићу, где је недавно постављен камен темељац, као и креирање веб-странице ради објављивања информација и вести на мађарском и српском језику,
На седници је разматран и пројекат израде планске документације за железничку пругу Сегедин–Суботица–Бачаламаш–Баја, започет пре више година захваљујући финансијским средствима прекограничног програма сарадње IPA Мађарска–Србија. Циљ пројекта је израда неопходне пројектне документације за развој железничке пруге за деоницу Суботица–Чикерија–Бачалмаш–Баја и измена локалних урбанистичких планова појединих насеља на њеној траси.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова