| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00 часоова
Конзуларно оделење(рад са странкама):10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ул.Ремус 4
300194 Темишвар, О.П.5
Румунија
 
 
Телефон:   + 40256 / 490-268, 490-334 Локација/Мапа                       
                  + 40256 / 493-467 Конзуларна надлежност
Факс:         + 40256 / 490-425 Почасни конзули

Е-mail: srb.cons.timisoara@mfa.rs 

 

web: http://www.timisoara.mfa.gov.rs

Twitter:  @SRBinTimisoara

 

ИНФОРМАЦИЈЕ О ПУТОВАЊИМА У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID - 19

Режим уласка у Републику Србију у условима пандемије COVID -19 можете пронаћи овде

Режим уласка у Румунију у условима пандемије COVID - 19 можете пронаћи овде

Прелазак државне границе Р. Србије малолетних лица

ОБАВЕШТАВАМО да, у складу са одредбама члана 54. став 2. Закона о граничној контроли, за прелазак државне границе Р. Србије малолетних лица, страних држављана, није потребна сагласност родитеља.

Када је реч о држављанима Р. Србије, указује се да је наведеним законом утврђено да, за прелазак државне границе малолетно лице, држављанин Републике Србије до навршене 16. године живота, када путује само или у пратњи другог лица које му није родитељ или законски заступник, мора поседовати оверену сагласност оба родитеља (ако заједнички врше родитељско право), или законског заступника.

У том смислу, уколико дете путује са једним од родитеља, није потребна писана сагласност другог родитеља, док је сагласност неопходна уколико дете путује само, или у пратњи лица које му није родитељ, односно законски заступник (бабе, деде, пријатељи и сл.).

ИЗДАВАЊЕ ПАРАМЕТАРА И QR КОДА ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ МОБИЛНЕ АПЛИКАЦИЈЕ ConsentID

Пoчев од 01. фебруара 2023. године у Генералном конзулату ће бити омогућено пружање још једне конзуларне услуге - издавање параметара и QR кода за инсталирање мобилне aпликације ConsentID ради сигурног и поузданог начина приступања порталу еУправе и коришћењa свих електронских услуга које нуди наведени портал.

Ова услуга је бесплатна и пружа се држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, односно поседују евиденцијски број странца (ЕБС) који издаје Министарство унутрашњих послова Р.Србије.

Услуга је намењена грађанима који су навршили 16 година живота, који поседују важећа биометријска документа (лична карта или пасош), имејл адресу, као и телефоне са оперативним системом Android или iOS или таблет уређаје. За ову услугу потребно је лично присуство у Генералном конзулату.


 
 
 
Дан државности Републике Србије - обавештење

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије Генерални конзулат Републике Србије у Темишвару неће радити у среду 15. фебруара и у четвртак 16. фебруара 2023. године.


01.02.2023 - Одлуке о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре

Обавештавамо да је министар спољних послова Ивица Дачић донео одлуку бр. 17/30-2023/01 о расписивању конкyрса за сyфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону и одлуку бр. 18/30-2023/01 од 16.01.2023. године о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ употребу, учење, чување, неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког и верског идентитета.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html i

https://www.mfa.gov.rs


30.12.2022 - Обавештење

Обавештавамо да Генерални конзулат Републике Србије у Темишвару неће радити са странкама у понедељак 02.01. и у уторак 03.01.2023. године у складу са Законом о државним и другим празницима Републике Србије.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова