| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00 часоова
Конзуларно оделење(рад са странкама):10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Стр.Ремус 4
30194 Темишвар, О.П.5
Румунијаa
Телефон:   + 40256 / 490-268, 490-334 Локација/Мапа                       
                  + 40256 / 493-467 Конзуларна надлежност
Факс:         + 40256 / 490-425 Почасни конзули

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Веб сајт: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
БАЛКАНСКA ИНФОРМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА У ТЕМИШВАРУ

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА НА БАЛКАНСКОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ГОСТИ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА У ТЕМИШВАРУ

У Темишвару од 07. до 13. јула 2018. године одржана 12. јуниорска и 26. сениорска Балканска информатичка олимпијада. Поред тимова домаћина Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Словеније, Кипра, Грчке, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Турске, Италије и Туркменистана, у обе конкуренције наступиле су и тимови из Србије.
Сениорски тим састављен од три ученика и једног ученика, предвођен професором Драганом Урошевићем из Београда, освојио је две сребрне (Алекса Милисављевић - Математичка гимназија Београд, Тадија Шебез - гимназија „Ј.Јовановић” Н. Сад) и две бронзане медаље (Момчило Топаловић и Младен Пузић - Математичка гимназија Београд).
Исти успех, две сребрне (Јован Бенгин и Матеја Вукелић - Математичка гимназија Београд) и две бронзане медаље (Вељко Тољић - ОШ “Вожд Карађорђе” Лесковац, Мирослав Грубић - Гимназија „Ј.Јовановић” Нови Сад) имао је и јуниорски тим, који је водила професор Јелена Хаџи Пурић из Београда.
Након завршеног такмичарског дела Олимпијаде, сви ученици и професори, чланови тимова из Србије, заједно са представницима организатора који су били задужени за наше представнике (највећим делом професори и ученици српске гиманзије Д. Обрадовић у Темишвару) били су гости Генералног конзулата Републике Србије у Темишвару. У разговору са професорима и ученицима генерални конзул им је честитао на освојеним медаљама и похвалио њихов однос према својој земљи коју са поносом представљају на сличним такмичењима широм света, у шта се и сам уверио на церемонији свечаног отварања Олимпијаде којој је присуствовао.


 


Одлука о укидању виза за улазак у Р.Србију за држављане Р.Азарбејџан

Влада Р. Србије је, на седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку којом се укидају визе за држављане Р. Азарбејџан, носиоце обичних пасоша, према којој они од 02. јуна 2018. могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије, најдуже до 30 дана у периоду од 180 дана, уколико не постоје сметње из чл.11 Закона о странцима.


Одлука о укидању виза за улазак у Р.Србију за држављане Р.Бурунди

Влада Р. Србије је, на  седници одржаној 24. маја 2018. године, донела Одлуку којом се укидају визе за држављане Р. Бурунди, носиоце свих пасоша, према којој они од 02. јуна 2018. могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије, најдуже до 30 дана у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл.11 Закона о странцима.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова