| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - Петак: 9:00 - 17:00 часоова
Конзуларно оделење(рад са странкама):10:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ул.Ремус 4
30194 Темишвар, О.П.5
Румунија
 
 
Телефон:   + 40256 / 490-268, 490-334 Локација/Мапа                       
                  + 40256 / 493-467 Конзуларна надлежност
Факс:         + 40256 / 490-425 Почасни конзули

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Веб сајт: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  


 
 
 
ОБЕЛЕЖЕН 11. НОВЕМБАР, ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра у 11.00 сати на градском гробљу Помениреа у Араду, положен је венац на спомен костурницу српским интернирцима страдалим у току Првог светског рата у Арадској тврђави.
Венац са лентом на којој је исписан текст „Славом овенчаним прецима – Генерални конзулат Р. Србије Темишвар“ положио је генерални конзул Владан Тадић у пратњи потпредседника Савеза Срба у Румунији Дарка Воштинара и представника Месне организације ССР Арад Драгана Воштинара.


МИНИСТАР КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА Р. СРБИЈЕ ПОСЕТИО ГИМНАЗИЈУ ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ У ТЕМИШВАРУ

Министар културе и информисања Р. Србије Владан Вукосављевић посетио је Српску теоретску гимназију Доситеј Обрадовић у Темишвару 05. новембра 2019. године. Током обиласка школе и разговора са наставницима и ученицима, као и на састанку са директором школе Јадраном Кланицом, коме су присуствовали: помоћник министра за савремено стваралаштво и креативне индустрије Ивана Дедић, генерални конзул Владан Тадић, председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић и шеф кабинета министра Бранислав Маричић, министру Вукосављевићу је представљен рад једине образовне установе на српском језику у Румунији у којој се настава одвија за предшколски, основно школски и средњошколски узраст. Том приликом министар Вукосављевић је директору гимназије уручио комплет књига едиције „Први светски рат у српској књижевности“ и пратеће материјале акције министарства „Негујмо српски језик“ и обећао нове књиге српских класика за попуну и обнову фонда школске библиотеке.


ОТВОРЕНИ 14. ДАНИ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ТЕМИШВАРУ

Пројекцијом филма „Краљ Петар I“ у сали Банатске филхармоније у Темишвару, 04.11.2019. године отпочели су четрнаести „Дани српске културе у Темишвару“, који ће трајати до 30. новембра. Манифестацију je отвориo министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић, a бројној присутној публици обратили су се: амбасадор Републике Србије у Букурешту Бранко Бранковић, градоначелника Темишвара Николае Робу, потпредседник Жупанијског савета жупаније Тимиш Валентин Тудорика, саветник префекта жупаније Тимиш Хазем Абу Авад и председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић.
Након поздравних речи званичника приказан је филм „Краљ Петар I“ редитеља Петра Ристовског, који је наишао на добре реакције публике, у којој су, поред званица и представника конзуларног кора, највећим делом били припадници српске заједнице, ђаци, студенти из Србије који студирају у Румунији, али и други заинтересовани грађани.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова