| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici


Аdresa
Str.Remus No 4
300194 Temišvar, O.P.5
Rumunija
 
 
 
Telefon: + 40256 / 490-268, 490-334 Lokacija/Mapa                            
             + 40256 / 493-467 Konzularna nadležnost
Faks:     + 40256 / 490-425 Počasni konzuli

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Veb sajt: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 
REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U RUMUNIJU U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljanima Srbije nije dozvoljen ulazak, osim licima koja imaju regulisan boravak. Tranzit je dozvoljen bez prethodne najave od strane Ambasade.

Ulazak stranaca i lica bez državljanstva na teritoriju Rumunije zabranjen je. Izuzetak predstavljaju: članovi porodica rumunskih državljana, članovi porodica državljana drugih država članica EU, Evropskog ekonomskog prostora i Švajcarske konfederacije, sa prebivalištem u Rumuniji, lica koja poseduju vizu za dugotrajni boravak ili dokument ekvivalentan boravišnoj dozvoli.


POPISI I AKTI VLADE REPUBLIKE SRBIJE

Ukazujemo da ce na posebnoj stranici Pravno-informacionog sistema objavljuju propisi i akti koje donosi Vlada P. Srbije, kao i drugi državni organi, u uslovima vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa. Isti ce mogu preuzeti u sledećem linku: https://www.pravno-informacioni-sistem.rs/fp/covid19


 
 
Besplatna jednomesečna obuka predavača srpskog jezika u dijaspori i regionu

U okviru projekta „Onlajn obuka predavača koji se bave očuvanjem srpskog jezika u dijaspori i regionu“ udruženje Akademska srpska asocijacija poziva sve predavače koji se bave očuvanjem srpskog jezika u dijaspori i regionu (bilo da su diplomirani filolozi ili predavači neke druge struke, a koji drže nastavu srpskog jezika u dijaspori i regionu) da se prijave na besplatnu jednomesečnu onlajn obuku srpskog kao zavičajnog jezika.

Više informacija, kao i formular za podnošenje prijave možete pronaći na: https://asasocijacija.com/prijava-za-jednomesecnu-besplatnu-onlajn-obuku/


Besplatan tromesečni kurs srpskog jezika

Akademska srpska asocijacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, već četvrtu godinu zaredom, nastavlja realizaciju projekta "Učenje srpskog jezika kao zavičajnog kroz onlajn kurs", i u tom kontekstu, poziva pripadnike srpske dijaspore i Srba iz regiona, starosti od 15 do 19 godina, da se prijave za besplatan individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa. Više informacija, kao i formular za podnošenje prijave možete pronać na:

http://skr.rs/9RX


КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ – 09.07.2020.

Obaveštavamo da su donete odluke broj 115 – 400/30-2020/01 i 116 – 240/30-2020/01 o sufinansiranju projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu, po javnom pozivu koji je bio otvoren od 18. maja do 01. juna 2020. godine. Uvid u donete odluke možete izvršiti na sledećem linku:

https://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-region-2020-postpisana.pdf


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova