| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici


Аdresa
Str.Remus No 4
300194 Temišvar, O.P.5
Rumunija
Telefon: + 40256 / 490-268, 490-334 Lokacija/Mapa                            
             + 40256 / 493-467 Konzularna nadležnost
Faks:     + 40256 / 490-425 Počasni konzuli

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Veb sajt: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
BALKANSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA

OSVAJAČI MEDALjA NA BALKANSKOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI GOSTI GENERALNOG KONZULATA U TEMIŠVARU

U Temišvaru od 07. do 13. jula 2018. godine održana 12. juniorska i 26. seniorska Balkanska informatička olimpijada. Pored timova domaćina Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Turske, Italije i Turkmenistana, u obe konkurencije nastupile su i timovi iz Srbije.
Seniorski tim sastavljen od tri učenika i jednog učenika, predvođen profesorom Draganom Uroševićem iz Beograda, osvojio je dve srebrne (Aleksa Milisavljević - Matematička gimnazija Beograd, Tadija Šebez - gimnazija „J.Jovanović” N. Sad) i dve bronzane medalje (Momčilo Topalović i Mladen Puzić - Matematička gimnazija Beograd).
Isti uspeh, dve srebrne (Jovan Bengin i Mateja Vukelić - Matematička gimnazija Beograd) i dve bronzane medalje (Veljko Toljić - OŠ “Vožd Karađorđe” Leskovac, Miroslav Grubić - Gimnazija „J.Jovanović” Novi Sad) imao je i juniorski tim, koji je vodila profesor Jelena Hadži Purić iz Beograda.
Nakon završenog takmičarskog dela Olimpijade, svi učenici i profesori, članovi timova iz Srbije, zajedno sa predstavnicima organizatora koji su bili zaduženi za naše predstavnike (najvećim delom profesori i učenici srpske gimanzije D. Obradović u Temišvaru) bili su gosti Generalnog konzulata Republike Srbije u Temišvaru. U razgovoru sa profesorima i učenicima generalni konzul im je čestitao na osvojenim medaljama i pohvalio njihov odnos prema svojoj zemlji koju sa ponosom predstavljaju na sličnim takmičenjima širom sveta, u šta se i sam uverio na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijade kojoj je prisustvovao.

 


Odluka o ukidanju viza za ulazak u R.Srbiju za državljane R.Azarbejdžan

Vlada R. Srbije je, na sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku kojom se ukidaju vize za državljane R. Azarbejdžan, nosioce običnih pasoša, prema kojoj oni od 02. juna 2018. mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije, najduže do 90 dana u periodu od 180 dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl.11 Zakona o strancima.


Odluka o ukidanju viza za ulazak u R.Srbiju za državljane R.Burundi

Vlada R. Srbije je, na sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku kojom se ukidaju vize za državljane R. Burundi, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni od 02. juna 2018. mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji R. Srbije, najduže do 30 dana u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl.11 Zakona o strancima.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova