| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici


Аdresa
Str.Remus No 4
300194 Temišvar, O.P.5
Rumunija
 
 
 
Telefon: + 40256 / 490-268, 490-334 Lokacija/Mapa                            
             + 40256 / 493-467 Konzularna nadležnost
Faks:     + 40256 / 490-425 Počasni konzuli

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Veb sajt: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 
 
 
OBELEŽEN 11. NOVEMBAR, DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra u 11.00 sati na gradskom groblju Pomenirea u Aradu, položen je venac na spomen kosturnicu srpskim internircima stradalim u toku Prvog svetskog rata u Aradskoj tvrđavi.
Venac sa lentom na kojoj je ispisan tekst „Slavom ovenčanim precima – Generalni konzulat R. Srbije Temišvar“ položio je generalni konzul Vladan Tadić u pratnji potpredsednika Saveza Srba u Rumuniji Darka Voštinara i predstavnika Mesne organizacije SSR Arad Dragana Voštinara.


MINISTAR KULTURE I INFORMISANjA R. SRBIJE POSETIO GIMNAZIJU DOSITEJ OBRADOVIĆ U TEMIŠVARU

Ministar kulture i informisanja R. Srbije Vladan Vukosavljević posetio je Srpsku teoretsku gimnaziju Dositej Obradović u Temišvaru 05. novembra 2019. godine. Tokom obilaska škole i razgovora sa nastavnicima i učenicima, kao i na sastanku sa direktorom škole Jadranom Klanicom, kome su prisustvovali: pomoćnik ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić, generalni konzul Vladan Tadić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić i šef kabineta ministra Branislav Maričić, ministru Vukosavljeviću je predstavljen rad jedine obrazovne ustanove na srpskom jeziku u Rumuniji u kojoj se nastava odvija za predškolski, osnovno školski i srednjoškolski uzrast. Tom prilikom ministar Vukosavljević je direktoru gimnazije uručio komplet knjiga edicije „Prvi svetski rat u srpskoj književnosti“ i prateće materijale akcije ministarstva „Negujmo srpski jezik“ i obećao nove knjige srpskih klasika za popunu i obnovu fonda školske biblioteke.


OTVORENI 14. DANI SRPSKE KULTURE U TEMIŠVARU

Projekcijom filma „Kralj Petar I“ u sali Banatske filharmonije u Temišvaru, 04.11.2019. godine otpočeli su četrnaesti „Dani srpske kulture u Temišvaru“, koji će trajati do 30. novembra. Manifestaciju je otvorio ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević, a brojnoj prisutnoj publici obratili su se: ambasador Republike Srbije u Bukureštu Branko Branković, gradonačelnika Temišvara Nikolae Robu, potpredsednik Županijskog saveta županije Timiš Valentin Tudorika, savetnik prefekta županije Timiš Hazem Abu Avad i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić.
Nakon pozdravnih reči zvaničnika prikazan je film „Kralj Petar I“ reditelja Petra Ristovskog, koji je naišao na dobre reakcije publike, u kojoj su, pored zvanica i predstavnika konzularnog kora, najvećim delom bili pripadnici srpske zajednice, đaci, studenti iz Srbije koji studiraju u Rumuniji, ali i drugi zainteresovani građani.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova