| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici


Аdresa
Str.Remus No 4
300194 Temišvar, O.P.5
Rumunija
Telefon: + 40256 / 490-268, 490-334 Lokacija/Mapa                            
             + 40256 / 493-467 Konzularna nadležnost
Faks:     + 40256 / 490-425 Počasni konzuli

Е-mail:  gktemisvar@gmail.com

 
Veb sajt: http://www.timisoara.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije objavilo je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019.godini, koji je otvoren do 01.marta 2019.godine.


Više o ovome možete naći na sledećem linku.


Obaveštenje o TV kanalu RTS SVET

Obaveštavamo da je, nakon pisma generalnog konzula izvršnom direktoru kompanije RCS&RDS - DIGI (gospodin Valentin Popoviciu) i razgovora sa ovlašćenim predstavnikom iste kompanije za Generalni konzulat Republike Srbije u Temišvaru, kao i više intervencija rukovodstva Saveza Srba u Rumuniji, program Radio-televizije Srbije ponovo dostupan svim zainteresovanim korisnicima na mreži ovog kablovskog operatera od 31. decembra 2018. godine.
S obzirom da, od 13. decembra 2018. godine, Radio-televizija Srbije svoj program emituje isključivo u HD formatu, kanal RTS SVET je kod kablovskog operatera DIGI premešten iz grupe analognih kanala u grupu kanala sa HD rezolucijom. Zbog navedene tehničke promene, od 31. decembra, svi korisnici koji poseduju nove TV prijemnike u HD rezoluciji, kao i oni koji imaju starije modele televizora, ali signal kablovske televizije primaju preko HD dekodera kompanije DIGI (decoder DIGI TV CATV HD), kanal RTS SVET HD mogu nastaviti da prate bez ikakve promene, uz eventualno ponovno skeniranje kanala. Međutim, korisnici koji poseduju stare TV prijemnike i kablovski signal primaju preko analognog dekodera, neophodno je da kod kablovskog operatera DIGI isti zamene za HD dekoder, čije se iznajmljivanje dodatno plaća oko 5 leja mesečno.


Sednica Skupštine Evroregionalne saradnje Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, Temišvar, 28. novembar 2018. godine

U svečanoj sali Županijskog saveta u Temišvaru, 28. novembra 2018. održana je sednica Skupštine Evroregionalne saradnje Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT), kojom je predsedavao predsednik Saveta Županije Timiš Kalin Dobra. Sednici je u ime Pokrajinske vlade prisustvovao pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, koji je i nacionalni koordinatora DKMT-a za Srbiju.
Na sednici su predstavljeni koncepti projekata „Temišvar 2021-Evropska prestonica kulture“ i „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“ koju su izložili predstavnici fondacija iz Temišvara i Novog Sada.
U okviru izveštaja u vezi sa projektnim aktivnostima Evroregionalne razvojne agencije DKMT, prezentovan je projekat „Raznobojna saradnja“, čiji je cilj unapređenje kulturnog turizma u prekograničnom području. Projekat obuhvata pogranično područje Mađarske i Srbije, a podrazumeva otvaranje srpskog kulturnog centra u Morahalomu, čiji su radovi u završnoj fazi i mađarskog kulturnog centra na Paliću, gde je nedavno postavljen kamen temeljac, kao i kreiranje veb-stranice radi objavljivanja informacija i vesti na mađarskom i srpskom jeziku,
Na sednici je razmatran i projekat izrade planske dokumentacije za železničku prugu Segedin–Subotica–Bačalamaš–Baja, započet pre više godina zahvaljujući finansijskim sredstvima prekograničnog programa saradnje IPA Mađarska–Srbija. Cilj projekta je izrada neophodne projektne dokumentacije za razvoj železničke pruge za deonicu Subotica–Čikerija–Bačalmaš–Baja i izmena lokalnih urbanističkih planova pojedinih naselja na njenoj trasi.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova