| |     ћирилица | english  
Naslovna
PROMOCIJA TURISTIČKE PONUDE GRADA KIKINDA I MANIFESTACIJE „DANI LUDAJE 2019“

U Temišvaru je 16.09.2019.g. održana konferencija za SJI na kojoj je promovisana najpoznatija kikindska privredno–turistička manifestacija „Dani ludaje”, koja će se ove godine održati od 19. do 22. septembra.
Na predstavljanju su, pred velikim brojem predstavnika lokalnih i regionalnih medija, Prefekture županije Timiš, Privredne komore Timiš i turističkih agencija govorili: predsednik Saveza Srba u Rumuniji, Ognjan Krstić, gradski sekretar za lokalni ekonomski razvoj Kikinde Saša Tanackov i generalni konzul Vladan Tadić. Događaj u Kikindi je najavljen kao specifična kulturno-turistička manifestaciji sa akcentom na etno sadržajima, očuvanju kulturnog nasleđa i tradicije žitelja severnog Banata. Dani Ludaje su 2017. godine dobitnici nagrade „Turistički cvet“ koju Turistička organizacija Srbije dodeljuje za najbolju manifestaciju, a s obzirom da je poseti preko 10.000 građana Rumunije značajna je i za razvoj i jačanje međusobnih veza između stanovnika pograničnih delova Srbije i Rumunije. Predstavnici grada i turističke organizacije detaljno su predstavili program četvorodnevne manifestacije i pozvali građane Temišvara da od 19. do 22.09. posete Kikindu i R. Srbiju.
Nakon održane konferencije za medije, na centralnom gradskom trgu zainteresovanim građanima je, uz degustaciju specijaliteta od bundeve i muziku tamburaškog orkestra, deljen reklamni materijal, a najveću pažnju je privukao defile kostimiranih mališana iz kikindskih predškolskih ustanova.


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali