| |     ћирилица | english  
Naslovna
PREOBRAŽENjSKA LIKOVNA KOLONIJA U TEMIŠVARU

U Temišvaru je 07. jula, u Srpskom kulturnom centru Saveza Srba u Rumuniji otvorena 11. likovna kolonija koja okuplja likovne umetnike iz više zemalja.
Na prigodnoj svečanosti povodom otvaranja kolonije, prisutne umetnike, predstavnike medija i ljubitelje umetnosti, pozdravili su generalni konzul, predsednik SSR Ognjan Krstić i predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu Miodrag Jakšić,  pesnik, slikar i jedan od stalnih selektora i učesnika ove kolonije.
Pod pokroviteljstvom SSR svake godine u ovo vreme u Temišvaru stvara dvadesetak likovnih umetnika iz više zemalja, čija dela se potom predstavljaju na likovnoj izložbi u okviru Dana srpske kulture u Temišvaru sredinom novembra. Prema izboru Dane Petkov, poznate slikarke srpskog porekla iz Temišvara i Miodraga Jakšića, ove godine su u Temišvar doputovali umetnici iz Izraela, Slovenije, Hrvatske, BiH, Bugarske i Srbije. Uz domaće umetnike iz Rumunije, gosti iz navedenih zemalja će do 10. jula o/g. imati priliku da svoj umetnički izraz ostave u trajno vlasništvo SSR. I ove godine će sva umetnička dela, kao i prethodnih 10 godina, nakon predstavljanja na novembarskoj izložbi, ukrašavati prostorije Srpskog kulturnog centra u Temišvaru ali i sedišta SSR i ostalih srpskih institucija u drugim gradovima u Rumuniji.

 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali