| |     ћирилица | english  
Naslovna
MANIFESTACIJA „DANI VOJVODINE U TEMIŠVARU“

U Temišvaru je 02. i 03. jula održana manifestacija „Dani Vojvodine u Temišvaru“ sa ciljem promocije turističke ponude AP Vojvodine, namenjena potencijalnim posetiocima iz ovog grada, ali i šireg pograničnog dela Rumunije sa Srbijom.
Prvog dana manifestacije održana je konferencija za medije i prezentacija turističke ponude u restoranu „Lojd“ uz mogućnost degustacije vina iz vršačkog i fruškogorskog vinogorja i originalnih gastronomskih specijaliteta.
Prisutnim predstavnicima medija, turističkih agencija i zainteresovanim građanima o značaju povećanja obima turističke razmene i organizovanju ovakvih manifestacija za unapređenje odnosa govorio je generalni konzul Vladan Tadić, a o turističkoj ponudi Vojvodine govorili su direktorka TO Vojvodine Nataša Pavlović i direktorka TO Vršac Tanja Palkovač. Svoje TO i oštine predstavili su i Bački Petrovac, Zrenjanin, Plandište. Na kraju konferencije Nataša Pavlović je predstavila knjigu „Salaši za Vas“ autora Miodraga Božina, koja je turistički i gastronomski vodič za jedan od najvažnijih segmenata vojvođanskog turizma sa detaljno opisanom pozicijom i ponudom 65 salaša i zapisanih više od 100 originalnih salašarskih jela.
Drugog dana manifestacije na trgu Pobede od 16 do 20 sati na više info-pultova svoju ponudu sa tipičnim vojvođanskim proizvodima, suvenirima, narodnom radinošću, brošurama i drugim promotivnim materijalima predstavilo je desetak lokalnih TO. Istovremeno na samom trgu odvijao se prigodan kulturno-umetnički program za koji su bili zaduženi KUD „Laza Nančić“ iz Vršca, tamburaški orkestar iz Žablja i mažoretkinje iz Bele Crkve.


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali