| |     ћирилица | english  
Naslovna
Poseta predstavnika Pokrajinske vlade srpskoj gimnaziji u Temišvaru

Tokom boravka u Temišvaru povodom sednice Skuštine Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa 28. novembra 2018.g, pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, zajedno sa generalnim konzulom Vladanom Tadićem, posetio je Srpsku teoretsku gimnaziju „Dositej Obradović“.
U razgovoru sa domaćinima, direktorom Jadranom Klanicom i profesorom srpskog jezika Verom Županski istaknuto je da srpska zajednica u Rumuniji izuzetno ceni podršku Pokrajinske vlade ovoj školskoj ustanovi, koja je tokom prošle godine izdvojila sredstva u vrednosti od oko 17,5 hiljada evra za kompletno opremanje kabineta informatike (26 računara, server, interaktivna tabla, projektor, štampači, klima uređaji). Naglašeno je da je svaki vid pomoći iz matice Srbije dobro došao i izražena nada da će primer Pokrajinske vlade slediti i druge ustanove koje za to imaju mogućnosti.
N. Drakulić se lično uverio u način korišćenja donirane opreme i izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Pokrajinska vlada dala svoj doprinos poboljšanju uslova i podizanju kvaliteta rada u srpskoj gimnaziji. Naglasio je da su multikulturalnost i tolerancija principi koje Pokrajinska vlada neguje, zbog čega će i ubuduće pomagati, kako rumunsku manjinu u Vojvodini tako i srpsku manjinu u Rumuniji. Istakao je da srpskoj deci u dijaspori, kada je Pokrajinska vlada u pitanju, podrška nikada neće izostati.
N. Drakulić je podržao predlog domaćina za uspostavljanje saradnje gimnazije Dositej Obradović sa nekom od gimnazija iz Novog Sada kroz realizaciju zajedničkog projekta u kontekstu evropskih prestonica kulture Temišvara i Novog Sada 2021. godine.


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali