| |     ћирилица | english  
Naslovna
Kurtoazni prijem rukovodstva Saveza Srba u Rumuniji u GK

Na poziv generalnog konzula, u kurtoaznu posetu primljeno je rukovodstvo Saveza Srba u Rumuniji (SSR) na čelu sa predsednikom Ognjanom Krstićem. U neformalnom druženju u bašti GK, generalni konzul je razgovarao sa srpskim poslanikom u Parlamentu Rumunije Slavoljubom Adnađem, počasnim predsednikom SSR dr Slavomirom Gvozdenovićem, potpredsednicima Dejanom Popovim i Borkom Jorgovanom, sekretarom SSR Zlatiborkom Markov, glavnom i odgovornom urednicom nedeljnika SSR - „Naša reč“ Ljubinkom Perinac Stankov, urednikom Goranom Gogom Pantin i direktorom izdavaštva SSR Goranom Mrakićem.
U razgovoru sa doskorašnjim srpskim poslanikom u Parlamentu Rumunije dr Slavomirom Gvozdenovićem i novim poslanikom Slavoljubom Adnađem, generalni konzul je izrazio želju da se nastavi tradicija dobre saradnje i uz najavu budućeg odvojenog susreta sa svim srpskim poslanicima. Novom srpskom poslaniku je preneo interes za periodične susrete i razgovore o aktuelnim temama koje su od interesa za srpsku zajednicu, ali i druge aktuelne teme koje se mogu prelamati na odnose Srbije i Rumunije.
Iskazana je obostrana spremnost za zajednički rad na svim pitanjima koja se tiču srpske zajednice u Rumuniji ali i spremnost za podršku i aktivno delovanje po pitanjima koja mogu da pomognu matici - Srbiji.
 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali