| |     ћирилица | english  
Naslovna
Manifestacija ,,Dani Srbije"- promocija turističkih potencijala Srbije u Temišvaru

U organizaciji Turističke organizacije Srbije i podršku GK, 08. juna 2017. godine u restoranu Lojd i na centralnom trgu u Temišvaru održana je promocija turističkih potencijala Srbije.
Pred mnogobrojnim lokalnim predstavnicima medija, turoperaterima iz Temišvara, lokalnim zvaničnicima, predstavnicima Privredne komore Timiša, Saveza Srba u Rumuniji, Srpske pravoslavne eparhije Temišvarske, organizovana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predstavnica TO Srbije, generalni konzul, predstavnici TO iz Niša, Leskovca, Kopaonika, Zlatibora, Guče, Vršca i Velikog Gradišta.
U svojim obraćanjima ukazano je na potrebu privlačenja rumunskih turista u što većem broju, kao i na značaj ovakvih manifestacija koje u proteklom periodu daju vidljive rezultate. Kopaonik i Zlatibor poslednjih godina beleže značajan porast rumunskih turista, a svaka prilika se koristi za novo promovisanje. Ove godine, ideja je da se rumunskim turistima ponude i druge destinacije, poput Niša (Džez festival Nišvil), Leskovca (Roštiljijada), Guče (Sabor trubača). TO Vršca i Velikog Gradišta priliku su iskoristili da se nakon nedavnih promocija (Vršac u okviru TO Vojvodine, a Veliko Gradište samostalno) ponovo promovišu, a u susret predstojećoj letnjoj turističkoj sezoni.
Promocija TOS je protekla veoma zapaženo uz veliko interesovanje lokalnih medija, susrete rumunskih turoperatera sa predstavnicima srpskih turističkih organizacija, ali i mnogobrojnih građana koji su o promociji ranije bili obavešteni preko medija, posredstvom društvenih mreža, ali i slučajnih prolaznika.


 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali