| |     ћирилица | english  
Naslovna
Promocija ,,Festivala cveća,, u Temišvaru

        U organizaciji Opštine Bela crkva - lokalne TO i Centra za kulturu, a uz podršku Generalnog konzulata u Temišvaru je danas održana prezentacija turističke i kulturne međunarodne manifestacije „Festival cveća“ koja se svake godine u junu (19. do 26 juna) održava u Beloj crkvi. Na promociji su okupljenim predstavnicima rumunskih i srpskih SJI  o značaju i detaljima održavanja jedne od najpoznatijih kulturnih manifestacija u Srbiji govorili Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu i Novica Jovanović direktor TO grada. I ove godine u saradnji sa Železnicama Srbije i Rumunije trebalo bi da se organizuje prevoz vozom od Beograda, Temišvara i Vršca, do i od Bele crkve, rečeno je na današnjoj promociji. Prisutne je na početku prigodnim rečima pozdravio generalni konzul.
         U obraćanjima učesnika istaknute su specifičnosti i program Festivala koji čuva i neguje tradiciju onoga što je najvrednije u proteklih 150 godina koliko festival postoji. Bogata turistička i kulturna ponuda Bele crkve poznata je posetiocima koji dolaze iz rumunskih pograničnih oblasti sa Srbijom, a koja privlači zapažen broj gostiju iz ove zemlje.
      Na promociji su nastupile mažoretkinje iz Bele crkve koje su doprinele posebnoj atmosferi, izazivajući pažnju prisutnih, nakon čega su prošetale glavnim temišvarskim trgovima, na kojima su prolaznicima deljeni flajeri i brošure sa programom Festivala.
 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali