| |     ћирилица | english  
Naslovna
Proslava Dana Evrope na manifestacijama u Temišvaru

            Dana, 7. maja nizom događaja obeležen je Dan Evrope u organizaciji Prefekture, Saveta županije Timiš i grada Temišvara. Na prostoru tzv. Zelene šume, na obodima grada, predstavio se veći broj zemalja (Srbija, Nemačka, Francuska, Republika Češka, Koreja, Španija, Peru, Tunis, Moldavija, Mađarska, Bugarska) posredstvom svojih konzulata, ili kulturnih centara.
            Na prigodno dekorisanom štandu uspešno se predstavio i Generalni konzulat sa natpisom „Republika Srbija“ koji je Prefektura županije za ovu priliku besplatno ustupila svim učesnicima.Tokom dana brojnim posetiocima pružane su informacije o našoj zemlji, deljene turističke brošure i prospekti na rumunskom i srpskom jeziku. Štand su posetili prefekt Mirča Bakala, predsednik Saveta županije T. Božin i gradonačelnik N. Robu, zahvalili na uspešnom učešću Srbije i našeg Konzulata.                 

             Učesnicima su se   na svečanom otvaranju Dana Evrope prigodnim rečima obratili prefekt, predsednik Saveta županije Timiš i gradonačelnik Temišvara, kao i generalni konzul u ime konzularnog kora. Uspešno obeležavanje Dana Evrope nastavljeno je nizom manifestacija kulturnog, folklornog, sportskog i muzičkog karaktera.

    

 

 


Verzija za štampu
Dijaspora
O DIJASPORI I SRBIMA U REGIONU
Brzi odgovori dijаspori i Srbimа iz regionа
O dijaspori
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali