| |     latinica | english  
Насловна
Полагање венаца поводом обележавања Дана хероја у Темишвару

Поводом Дана хероја 17.05.2016. године у центру Темишвара испред Споменика распећа, у присуству највиших верских и локалних званичника које су предводили заменик префекта жупаније Тимиш, председник жупанијског савета и градоначелник Темишвара обележен je државни празник Дан хероја. Свечаност је, обележена церемонијом уз дефиле гарде и служење парастоса страдалим херојима.
Након церемоније у центру града, помен страдалим херојима одржан је и на Гробљу хероја у Темишвару, где су венце положили највиши локални званичници. Венци су положени и на споменике румунским, совјетским, немачким, француским и српским војницима страдалим у Првом и Другом светском рату.
На Споменику погинулим југословенским пилотима страдалим 1941. године у Темишвару уз пригодне војне почасти венце су положили генерални конзул са представницима СПЦ у Румунији и председником ССР Огњаном Крстићем, као и заменик префекта жупаније Тимиш, и председник жупанијског савета.
Дан хероја се у Темишвару традиционално обележава  пригодним церемонијама уз присуство највиших војних, полицијских званичника као и ветеранима револуције, али и чланова њихових породица и многобројним грађанима.

 


Верзија за штампу
Дијаспора
О ДИЈАСПОРИ И СРБИМА У РЕГИОНУ
Брзи одговори дијаспори и Србима из региона
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали